Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga

10.10.2024. Vesti

U sklopu projekta E2E održana je radionica u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu na temu izrade CV-a i pripreme za Razgovor sa poslodavcem

U okviru projekta “Znanjem do posla” predstavnici Job Info centra u Kraljevu posetili su Ekonomsko-trgovinsku školu. Cilj posete bila je radionica koja je osmišljena tako da pomogne mladim srednjoškolcima u budućim poslovnim izazovima koji ih očekuju nakon završetka škole.

Radionica je obuhvatala dva segmenta. U prvom delu fokus je bio na praktičnim savetima kako napraviti dobar CV obrazac. Učenicima su prikazane najčešće greške koje se mogu javiti pri izradi CV-a, a takođe je i naglašeno šta je to što jedan CV treba da sadrži, u kojoj formi treba da bude i kako treba da izgleda njegova struktura.

Drugi deo radionice odnosio se na pripremu za Razgovor sa poslodavcem. Učenici su upoznati sa značajem verbalne, ali i neverbalne komunikacije prilikom prvog susreta sa poslodavcem. Detaljno je objašnjen način komunikacije, šta je ono što se očekuje od kandidata na razgovoru sa poslodavcem i kako se dobro pripremiti za isti.

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Kraljevu aktivno su učestvovali u radionici, istakli su svoja dosadašnja iskustva i prepoznali značaj radionice i pruženih saveta za njihov dalji karijerni rast i napredak.

Zahvaljujemo se direktorki Ekonomsko-trgovinske škole u Kraljevu i zaposlenima na prilici da pomognemo mladima i usmerimo ih ka sigurnoj i svetloj budućnosti.